Сабор српских Светитеља прослављен у Иcпосници Светог Саве у Студеници

У четрнаесту недељу по Духовима када Света Црвка прославља преподобног Мојсеја Мурина, преподобног Саву Псковског и Сабор српских светитеља служена је Света Литургија у горњој испосници Светога Саве уз благослов архимандрита Тихона (Ракићевића), игумана ове свете обитељи. Свету Литургију служио је протојереј Мирољуб Попадић, старешина Храма Свете Тројице у Краљеву.

Свети Сава је саградио Горњу и Доњу испосницу у близини манастира јер је желео да он и монаси имају могућност тиховања, бавећи се Исусовом молитвом и писањем наших највећих културних блага. У Цркви Светог Ђорђа која се налази у Горњој испосници служена је Света Литургија. Велелепију богослужења допринели су монах Августин и чтец Петар Ђерковић. На Литургији је присуствовао велики број верног народа и деце из парохије оца Мирољуба. Литургијском позиву „Са страхом Божијим, вером и љубављу приступите“, одазвали су се сви верни са децом. По завршетку Литургије уз несебични труд Манастира и парохијана Цркве Свете Тројице приређена је пригодна трпеза љубави. По силаску из испоснице, у Манастиру Студеници су отворене Свете мошти наших Немањића на целивање.

Чтец Петар Ђерковић

Извор: Епархија жичка

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

For contributions and donations to the Monastery in dinars:

Banca Intesa
160-420221-25

Studenica Monastery,
Brezova 10b
36343 Kraljevo

Instructions for payments from abroad
download

Reservations and accommodation for the guests of the Studenica Monastery

For reservations and accommodation for guests at the guesthouse of the Studenica Monastery, prior notice is required by phone +381 64 646 7492 or via e-mail: konakstudenica@gmail.com
 
All individual and group visits to the Monastery are provided with the expert guidance of the curator.
Visits are allowed from 8 am to 5 pm.
 
Please announce group visits by phone +381 64 646 7492 or via e-mail: konakstudenica@gmail.com
 

За прилоге и донације Манастиру у динарима:

Banca Intesa
160-420221-25

Манастир Студеница,
Брезова 10б
36343 Краљево

Инструкције за уплате из иностранства
преузми

 

Посете Манастиру одвијају се уз обезбеђено стручно вођење кустоса.

Посете су дозвољене у времену од 8 до 17 часова. Молимо Вас да најавите групне посете на телефон +381 64 646 7492 или путем е-адресе: konakstudenica@gmail.com.

За могућност одседања у Конаку за госте Манастира Студенице обратите се на број телефона +381 64 646 7492 или путем е-адресе: konakstudenica@gmail.com